Περιοδικό_Επιθεώρηση_Κοινωνικής_Πολιτικής_και_Δια_Βίου_Εκπαίδευσης

Επιθεώρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Δια Βίου Εκπαίδευσης

Στόχοι και Περιεχόμενο: Το περιοδικό «Επιθεώρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Δια Βίου Εκπαίδευσης» ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών θεωρήσεων, τα οποία σχετίζονται με τη δομή και τη λειτουργικότητα των θεσμών. Με επικέντρωση στην εκπαίδευση διερευνώνται ζητήματα σχέσεων εκπαίδευσης, κοινωνικών ανισοτήτων, πολυπολιτισμικότητας και αγοράς εργασίας. Επιδιώκεται η προβολή σύνθετων ερμηνευτικών θεωρήσεων για τις παγκοσμιοποιημένες συνθήκες και για την κατασκευή της γνώσης σε ρευστές, εξελισσόμενες καταστάσεις κρίσης.
Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά (και με ειδική συμφωνία με συνεργάτη-συνεργάτιδα σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα)
Συντακτική ομάδα:
Editor in Chief: Ευαγγελία Καλεράντε
Review Editors: Παναγιώτης Γιαβρίμης, Θεόδωρος Ελευθεράκης, Σουζάνα Νικολάου, Νίκος Παπαδάκης, 
Book Review Editors: Άρης Ασπρούλης
Συντακτική Επιτροπή:  Ιόλη Ανδρεάδη, Νικόλαος Ουδατζής, Γιάννης Καμαριανός, Βασιλική Κατζάρα, Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Λογιώτης, Νίκος Ναγόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Βασιλική Πλιόγκου, Γιώργος Τζάρτζας, Χρήστος Τουρτούρας  
Art & Design: Παναγιώτα Τσούλη
Επικοινωνία: σταθ. 23850 55120 και κιν. 6972523737 / 6974136884 / 6974077934/ 6970804855.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο «Κοινωνικής Πολιτικής και Δια Βίου Εκπαίδευσης» και το Μεταπτυχιακό Τμήμα  «Επιστήμες της Αγωγής: Η Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Κατάρτιση-Επιμόρφωση» ίδρυσαν το περιοδικό «Επιθεώρηση Κοινωνικής Πολιτικής
  και Δια Βίου Εκπαίδευσης»,
   προκειμένου να προβληθούν σύγχρονοι προβληματισμοί σε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά ζητήματα.
  Η δομή του περιοδικού απαρτίζεται από τις ενότητες:
  α) Εισαγωγικό σημείωμα,
  β) θεματική από την συντακτική ομάδα,
  γ) άρθρα σε προσδιορισμένη ενότητα του τεύχους,
  δ) εργασίες φοιτητών και  
  ε) βιβλιοκρισίες.

   
  Το περιοδικό θα εκδίδεται ανά εξάμηνο και θα βρίσκεται υπό την αιγίδα των εκδοτικών οίκων: Γρηγόρη, 24 γράμματα και Κριτική.  
  Η θεματική του πρώτου τεύχους είναι «νεανική κουλτούρα». Η αρθρογραφία, με βάση αυτή τη θεματική, μπορεί ενδεικτικά να καλύπτει θεματικές, όπως:  
  ζητήματα κουλτούρας  
  κοινωνική ανισότητα  
  κοινωνικό φύλο  
  μορφές εκπαίδευσης  
  αγορά εργασίας  

  παραστατικές τέχνες (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος)  
  Τα κείμενα μπορούν να είναι γραμμένα σε οποιαδήποτε γλώσσα.  

  Το πρώτο τεύχος προβλέπεται να εκδοθεί τον Οκτώβριο 2023. Η καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου 2023.